Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@18:54:03 GMT

توانمندسازی کارگران در مشاغل موقت و سیار

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۰۰۹۷

توانمندسازی کارگران در مشاغل موقت و سیار

ایسنا/فارس مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور کارگری با تاکید بر لزوم توانمندسازی کارگران و قشر شاغل در مشاغل موقت و سیار، گفت: انجمن‌ها و تعاونی‌ها در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کارگران تمام تلاش خود را به کار ببندند.

غلامرضا عباسی یکشنبه دوم مرداد در اولین جلسه مشترک اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز استادکاران و کارگران ساختمانی فصلی کشور و استان فارس که به منظور رونمایی از سامانه جامع خدمات اعزام به کار به صورت برخط با همکاری شبکه کشوری کسب و کار پشتیبان و بررسی و پیگیری مصوبات عملکرد تعاونی‌ها در خصوص ارتقاء مهارت فنی، بیمه‌های اجتماعی، آموزش‌های ایمنی و کلاس‌های آموزشی مربوط به بخش تعاون در محل شاهچراغ(ع) برگزار شد، بیان کرد: تشکیل اتحادیه تامین نیاز منجر به رونق اقتصادی در صنوف کارگری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تاکید کرد: یکی از مهمترین وظایف تشکل‌های صنفی تقویت و توانمندسازی تشکل‌ها و نمایندگان خود در مراجع تصمیم گیری و تصمیم سازی است.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور کارگری با تاکید بر اینکه در هر عرصه باید پیگیر مطالبات خود باشیم، به وجود ١١ هزار تشکل کارگری ثبت شده در سطح کشور اشاره کرد و افزود: تشکل‌های صنفی و تعاونی‌ها باید با ورود به حوزه‌های تعاونی مصرف، مسکن و تامین نیاز در راستای رونق اقتصادی خود قدم بردارند.

عباسی با اشاره به اهمیت جایگاه کارگران و استادکاران ساختمانی در امر صنعت ساختمان کشور، گفت: آمارها نشان می‌دهد کارگران ساختمانی در کنار مشکلات معیشتی علی‌رغم نقش آفرینی در صنعت ساخت و ساختمان، خود فاقد مسکن شخصی هستند.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور کارگری همچنین با تاکید بر توانمندسازی کارگران و قشر شاغل در مشاغل موقت و سیار، گفت: انجمن‌ها و تعاونی‌ها باید با هم افزایی و در کنار هم قرار گرفتن در راستای بهبود وضعیت اقتصادی، بیمه، معیشت، امنیت شغلی، بهداشت و ایمنی کارگران تمام تلاش خود را به کار ببندند.

طراحی و اجرای اپلیکیشن «سامانه اعزام به کار» برای اعزام کارگران

جمشید دیوسالار، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز کارگران و استادکاران ساختمانی و فصلی کشور نیز گفت: اتحادیه تعاونی استادکاران و کارگران ساختمانی کشور بیش از یک سال است که شکل گرفته و تفاهم‌نامه‌ای با فنی حرفه‌ای و صندوق بیمه اجتماعی کشور منعقد کرده است.

او بیان کرد: در راستای برخورداری کارگران از بیمه یک روزه نیز با بیمه تعاون تفاهم‌نامه‌ای مبادله کرده‌ایم.

دیوسالار ادامه داد: کارگروه مسکن و ..‌. ایجاد شده و از فضای مجازی در دوران کرونا برای پیشبرد اهداف این اتحادیه استفاده کرده‌ایم.

او اضافه کرد: در ۲۰ روز اخیر اتصال گواهی فعالیت صنفی سیار برای مشاغل فصلی که در حوزه ساختمان تبدیل به جواز نظام استادکاری می‌شود را اجرایی کرده‌ایم و اتصال گواهی فعالیت صادره با سامانه هوشمند دولت را هم امروز رونمایی کردیم.

دیوسالار از طراحی و اجرای اپلیکیشن «سامانه اعزام به کار» برای اعزام کارگران به کار هم خبر داد و گفت: نمونه نهایی این مهم تست شده است.

او همچنین با اشاره به خدمات الکترونیک برای کارگران گفت: برای اولین بار در کشور کیف پول الکترونیک برای جوامع کارگری را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا مجموعه «زر» در کنار واحد پولی ریال قرار می‌گیرد.

دیوسالار تصریح کرد: تفاهم وتعامل اتحادیه با شبکه زر موجب مراودات پولی برای جامعه کارگران می‌شود.

عرضه اولین بیمه زندگی رمز پایه کشور

هدایت‌اله سلیمی، مدیر عامل شبکه کشوری کسب و کار پشتیبان نیز گفت: با تلاش شبانه روزی متخصصان ایرانی در سامانه رمز ارزی ملّی چنج و با مشارکت و سرمایه گذاری شبکه کشوری پشتیبان  نخستین کیف پول غیر متمرکز بین المللی ایرانی راه اندازی شده است.

وی گفت: عرضه اولین بیمه زندگی رمز پایه کشور نیز توسط سامانه رمز ارزی ملّی چنج انجام میشود.موسسه فناوری هوشمند شبکه زر متولی این بیمه رمز پایه خواهد بود.

او ادامه داد: این موسسه به مناسبت عید غدیر خم ۱۱۰ واحد زر(به ارزش ۲میلیون ریال) به تمام کارگران و خانواده‌های آنها تقدیم کرده و مردم عزیز میتوانند با مراجعه به سامانه www.mellichange.com مبلغ هدیه خود را دریافت نمایند.

سلیمی خاطر نشان کرد : سامانه پرداخت الکترونیک ملّی پِی،پرداخت یار رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و مجموعه فناورانه ملّی تِک نیز در اجرای این طرح مشارکت خواهند داشت.

برای کارگران و استادکاران ساختمانی نیز شناسنامه کار تعریف شود

اسعد صالحی، رئیس هئت مدیره اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز کارگران و استادکاران ساختمانی و فصلی کشور نیز در این جلسه یا بیان اینکه لازمه اقتصاد پویا، رونق و گسترش صنعت ساختمان است، گفت: در دنیا صنعت ساختمان به عنوان یکی از مهمترین صنایع پیشرفته ارتباط مستقیمی با زیرساخت‌های اقتصادی دارد تا جایی که گاهی نزدیک به ٩٠ درصد اقتصاد را نیز درگیر می‌کند.

او با بیان اینکه میان مولفه‌های صنعت ساختمان حلقه‌های مفقوده بسیاری در کشور وجود دارد، گفت: یکی از این حلقه‌ها، نبود توجه به کارگران و استادکاران ساختمانی است، در حالی که در دنیا اعتبار ساخت به استادکاران ساختمانی و نیروهای کار فعال در آن مجموعه بر می‌گردد.

صالحی همچنین با بیان اینکه انجمن‌های صنفی و تعاونی‌ها از نظر قدرت اجرایی بالا با هم برابر هستند، افزود: امروز در کشور ما ٧٠٠ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده و ٤٠٠ هزار نفر نیز در لیست انتشار قرار دارند.از این تعداد تنها ٥٥ درصد کارگر ساختمانی بوده و مابقی متفرقه هستند.

او تاکید کرد: اگر می‌خواهیم صنعت ساختمان را تکان داده و در مسیر رونق اقتصادی گام برداریم باید شفاف کار کنیم.برای کارگران و استادکاران ساختمانی نیز شناسنامه کار تعریف شود.
 
کم رنگ شدن نقش تعاونی‌ها در اقتصاد کشور ناشی از بی اعتمادی مردم به آنها بوده است

سرپرست معاونت تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه طبق قانون سهم دیده شده برای تعاونی‌ها در اقتصاد کشور ٢٥ درصد است، گفت: تاکنون ٧ درصد این قانون در سطح کشور عملیاتی شده است.

باقری با بیان اینکه نقش پررنگ و اصلی مردم در اقتصاد کشور از طریق اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها شکل می‌گیرد، عنوان کرد: برخی اتحادیه‌ها از نیت و قصد اصلی فاصله گرفته و راه خود را گم کردند.

او تصریح کرد: کم رنگ شدن نقش تعاونی‌ها در اقتصاد کشور ناشی از بی اعتمادی مردم به آنها بوده است.

حسن کمالی، مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر فارس نیز در این جلسه بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب خدمات گسترده به افراد جامعه ارائه شد که خدمات بیمه‌ای از جمله آنهاست.

او ادامه داد: صندوق بیمه روستاییان و عشایر در سال ۸۴ با هدف بیمه روستاییان، عشایر، قالیبافان، کشاورزان و ... فعالیت خود را در پیش گرفت.

کمالی با بیان اینکه صندوق یاد شده جوان است و نیاز به توسعه فرهنگی دارد، گفت: تفاهم نامه در این خصوص با اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز کارگران و استادکاران ساختمانی و فصلی کشور منعقد شده و افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، می‌توانند به عضویت صندوق درآیند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس اتحاديه شاهچراغ عباسی کارگران و استادکاران ساختمانی اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران ساختمانی کار و رفاه اجتماعی اقتصاد کشور صنعت ساختمان تعاونی ها تعاونی ها فصلی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۰۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است

به گزارش خبرگزاری مهر، امام جمعه اهل سنت بندرعباس در دیدار مجتبی معین وزیری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، معاونان و نمایندگان تشکل‌های صنفی و بازنشستگی تأمین اجتماعی که در دفتر امام جمعه اهل سنت برگزار شد، بر توجه به همه بخش‌های فعال جامعه تاکید کرد و گفت: نباید شرایطی رقم بخورد که تعدادی از گروه‌های شغلی، خود را برتر بدانند و توجهات را به سوی خود معطوف کنند و مشکلات بخش‌های دیگری از شاغلین جامعه شنیده نشوند.

شیخ یوسف جمالی یک مشکل مهم در حوزه کار را مشارکت عنوان کرد و افزود: متأسفانه ما به جای فرهنگ مشارکت بعضاً ضد آن عمل می‌کنیم به عنوان مثال این ضد فرهنگ ادبیات خود را هم تولید کرده مثل اینکه "اگر شریک خوب بود خدا شریک داشت" که این صحبت اشتباه سنگینی است.

وی در این خصوص به روایت انا ثالث الشریکین اشاره کرد و گفت: با استناد به این روایت، می‌بینیم خدایی که صاحب گنجینه‌های زمین است خود را نفر سوم یک شراکت اقتصادی خطاب می‌کند.

امام جمعه اهل سنت بندرعباس ادامه داد: همین اشکال باعث شده تا عمر کسب و کارها در جامعه کوتاه و نهایتاً چند دهه دوام داشته باشد.

شیخ جمالی با اشاره به وضع رفاه کارگران، افزایش سطح کیفی معیشت مشاغل کارگری را از بهترین روش‌های مقابله با مشاغل کاذب دانست و ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخیر، دریا که همه کرم و نعمت و فرصت است توجه کمتری بخاطر قاچاق به مشاغل پایدار آن شده است و عدم بهره گیری از این ظرفیت باعث شده تا مشاغل کاذب و ترک تحصیل شکل گرفته و ضربه مهلکی به جامعه محلی وارد سازد.

به گفته وی، یکی از عوامل شکل گیری قاچاق، کم توجهی به مشاغل پایدار دریایی است.

اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال رقم خورده است

در این دیدار همچنین مجتبی معین وزیری مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در حوزه اشتغال که هم دغدغه مردم و هم دغدغه مسئولان است اتفاق خوبی که رقم خورده این است که بیشترین کاهش نرخ بیکاری در کشور را داشتیم و استان هرمزگان با ۳.۹ درصد وضعیت خوبی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: با توجه به فعالیت‌هایی که در حوزه صنایع و مشاغل خرد و خانگی در استان راه افتاده است، در سال گذشته حدود ۵۴ هزار شغل ثبت شده با کد ملی اتفاق افتاد که طبق تعهدات کشوری ۳۰ هزار شغل بوده که ما در این شاخه رتبه یک کشوری را کسب کردیم.

مجتبی معین وزیری گفت: در طرح طبقه بندی و یکسان سازی حقوق در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر کارگر، در کشور ۵۵ درصد مشمول این طرح می‌شوند که در استان هرمزگان ۶۶ درصد کارگران شامل این طرح شده‌اند همچنین در حوزه رسیدگی هیئت حل اختلاف بین کارگری و کارفرمایی مدت زمان رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی در کل کشور ۳۷ روز و در استان هرمزگان ۱۲ روز است، که ما در این حوزه هم رتبه یک کشوری را کسب کرده‌ایم، خوشبختانه با توجه به تلاش همکاران در بحث بازرسی کار و ایمنی کارگران و همچنین در کاهش خطرات جسمی و فوتی‌ها هم در سال گذشته رتبه یک کشوری را کسب کرده‌ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: علاوه بر کوشش دولت در حوزه مسکن کارگری که به صورت ملی انجام می‌شود ما به صورت استانی، زمین‌هایی که به عنوان مسکن کارگری در طرح جدید در شهر بندرعباس قرار دارد به صنایع تخصیص داده شده و تعاونی آنها در حال راه اندازی است و کارگران صنایع و کارگران مشغول به کار در صنایع می‌توانند عضو این تعاونی‌ها بشوند.

کد خبر 6095575

دیگر خبرها

  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم